Steve Kerr: Možda podesimo neke stvari
Foto: EPA

Trener Warriorsa pred petu utakmicu NBA finala

Steve Kerr: Možda podesimo neke stvari

Golden State Warriorsi će za nešto manje od dva sata u svojoj Oracle Areni ugostiti Cleveland Cavalierse u petoj utakmici NBA finala, u kojoj će pokušati završiti posao i doći do šampionskog prstena.

To im nije pošlo za rukom u prethodnom susretu kada su nakon tri uvjerljive pobjede ipak bili poraženi u Clevelandu, pa su Cavaliersi uspjeli smanjiti na 3-1 u seriji.

A o onome što je Warriorsima nedostajalo u četvrtoj utakmici, a što će im sada biti potrebno govorio je i trener Golden Statea, Steve Kerr.

"Imamo dosta momaka koji igraju, pa ćemo biti u mogućnosti malo podesiti stvari, možda promjena u rotaciji, ili tako nešto. Možda uradimo nešto od ovoga", izjavio je Kerr, te dodao:

"Ali sam ja uvijek govorio da su najveće izmjene koje možete napraviti u play-offu one na emocionalnoj bazi. Možemo podesiti rotaciju, ali da li ćemo igrati čvrsto? Da li ćemo ići na pobjedu? Ili ćemo raditi ono što smo radili u prošloj utakmici, dozvoliti im otvorene trojke, dopustiti da nam zaustave napade, dopustiti ofanzivne skokove? To je u našim rukama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi