Štimac MVP šestog kola Eurolige

Srbijanski košarkaš

Štimac MVP šestog kola Eurolige

Srbijanski košarkaš iz redova Anadolu Efesa Vladimir Štimac proglašen je za MVP-a šestog kola Eurolige. 

Štimac (30) je u četvrtak odigrao odličan meč protiv Barcelone i za 29 minuta provedenih na parketu postigao je 22 poena i osam skokova (9-10 iz igre), što mu je u konačnici donijelo priznanje najkorisnijeg igrača šestog kola. 

Na parketu je Štimac bio nerješiva enigma za odbranu Barcelone i sa indeksom 29 sasvim zasluženo odnosi pobjedu kada je MVP nagrada u pitanju. 

Svježe penzionisani reprezentativac Srbije se osim toga našao i u najboljoj petorci šestog kola koju čine još: Lukas Lekavicius (Panatinaikos), Nando De Colo (CSKA), Deshaun Thomas (Maccabi), Anthony Gill (Khimki). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi