Štimac potpisao za Anadolu Efes
Foto: EPA

Uskoro zvanično predstavljanje

Štimac potpisao za Anadolu Efes

Srbijanski centar Vladimir Štimac je, prema pisanju medija iz susjedstva, potpisao ugovor sa Anadolu Efesom. 

Štimac je ovog ljeta odlučio promijeniti sredinu i napustiti Bešiktaš, međutim ostat će u Turskoj, s obzirom da je postigao dogovor sa Anadolu Efesom. Navodno je Štimac već potpisao ugovor sa ovim klubom i uskoro se očekuje zvanično predstavljanje. 

Prelasku u Anadolu Efes preporučile su ga sjajne partije u Bešiktašu s kojim je dogurao do finala turskog play-offa. U nacionalnom prvenstvu Štimac je u 39 mečeva prosječno bilježio 13.9 poena, 9.6 skokova i 1.2 asistenciju, a sličan prosjek je održavao i u FIBA Ligi šampiona. 

Anadolu Efes će biti četvrti turski klub čiji dres oblači ovaj srbijanski košarkaš. Prethodno je igrao za Olin Edirne, Banviti i pomenuti Bešiktaš.

U prošlosti je još nastupao za Žalgiris, Crvenu zvezdu, Ventspils, Banvit, Unicaju, Bayern, Estudiantes... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi