Stipanović fantastičan, ali nije mogao sam protiv Galate

Tursko prvenstvo

Stipanović fantastičan, ali nije mogao sam protiv Galate

E. Škorić

Ekipa Buyukcekmece poražena je u 15. kolu od ekipe Galatasarayja na svom terenu sa 90:71.

Buyukcemece je vezao drugi poraz i sve je dalje od pozicija koje vode u play-off, dok je Galatasaray stigao do devete pobjede, čime je prekinuo negativnu seriju od tri uzastona poraza.

Gosti su 5:0 serijom krenuli u meč, a ubrzo je bila i dvocifrena razlika (22:10), da bi gosti iz Istanbula na poluvremenu vodili 22:14. Do poluvremena Galata je prednost povećala na 14 poena (46:32).

U nastavku je Galatasaray održavao sigurno vodstvo, da bi na kraju treće četvrtine stigao i do maksimalnih 21 poena prednosti (73:52), a na kraju je slavni turski tim slavio sa 90:71.

Sinan Guler je ubacio 26 poena u pobjedi Galate, Koksal je dodao 14, a Diebler 11 poena. Tibor Pleiss je uz 12 poena dodao i 11 skokova. Kada je riječ o domaćem timu, naš Andrija Stipanović je bio najbolji sa 18 poena i pet skokova, te četiri asistencije. Osins Eldndge je dodao 16 poena, a 12 Kenneth Hayes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi