Stipanović fantastičan u pobjedi Trabzonspora

Trabzon slavio

Stipanović fantastičan u pobjedi Trabzonspora

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su u 29. kolu TBL lige ekipu Banvita 97:93 i to u jednoj odličnoj utakmici.

Neugodan poraz u finalu EuroChallenge kupa nije ostavio traga na igračima Nenada Markovića, koji bilježe pobjedu za pobjedom u prvenstvu.

Danas su u sjajnom meču savladali kao gosti Banvit nakon produžetaka. Iako su mogli izbjeći dodatnih pet minuta, lošom završnicom su prokockali pobjedu, te je regularni dio meča završio neriješenim rezultatom 79:79.

Međutim, u dodatnih pet minuta Trabzon igra sjajno. Uspjeli su stići do pobjede u ovom meču, a Andrija Stipanović je odigrao odličan meč.

Ubacio je 21 poen uz osam skokova, a Trabzonspor je predvodio Dwight Hardy sa 25 poena. Za domaće je Charles Davis ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.