Stipanović ubacio 15 poena u pobjedi Trabzonspora

Eurokup, 8. kolo:

Stipanović ubacio 15 poena u pobjedi Trabzonspora

Trabzonspor, za kojeg nastupa bh. reprezentativac Andrija Stipanović, ostvario je pobjedu nad Budućnosti u susretu 8. kola Eurokupa i tako došao na korak od plasmana u narednu rundu. 

Izabranici našeg Nenada Markovića na kraju su slavili rezultatom 82:79, a crnogorski klub se prilično dobro držao u prvom dijelu i na poluvremenu je zaostajao pet poena za gostujućim Trabzonsporom (36:41). 

U nastavku Trabzonspor je "ubacio u veću brzinu" i stekao najveću razliku od 16 poena (57:41), ali je prednost mogao prokockati jer je u posljednjih 15 sekundi promašio četiri bacanja kod plus pet i kasnije kod tri razlike. 

Najefikasniji u redovima Budućnosti bili su Subotić sa 19 i Dragićević 18 poena, dok je u pobjedničkom timu bolji od ostalih bio Dwight Hardy sa 22 ubačena poena. Naš Andija Stipanović je ubacio sedam poena manje. 

Košarkašima Trabzonspora ovo je bila peta pobjeda uz tri poraza, dok je Budućnost ubilježila peti poraz uz tri pobjede. 

Eurocup, 8. kolo:

Budućnost - Trabzonspor 79:82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti