Stipanović ubacio 30, Kikanović 20 poena!

Revolveraški obračun bh. reprezentativaca

Stipanović ubacio 30, Kikanović 20 poena!

Drugo kolo grupe L EuroChallengea donijelo je duel Trabzonspora i Eniseya, odnosno Andrije Stipanovića i Nenada Markovića sa jedne i Elmedina Kikanovića sa druge strane. Oba naša reprezentativca pružila su fantastičnu partiju na susretu koji je pripao turskom timu (90:85).

Andrija Stipanović je bez sumnje bio prvo ime utakmice. Naš reprezentativac je ubacio čak trideset poena uz šut iz igre 14/18. Tome je dodao četiri asistencije i jedanaest skokova čime je ostvario double-double. Stipanoviću je ovo bila najbolja partija u dosadašnjoj karijeri a krunisana je pobjedom.

Na drugoj strani parketa našao se Elmedin Kikanović koji je također bio odličan. Naš reprezentativac iz redova Eniseya ubacio je dvadeset poena uz šut iz igre 8/13, a tome je dodao i pet skokova. Ipak, sam nije mogao mnogo protiv raspoloženog domaćina. 

Trabzonspor je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine već vodio sa sedam razlike a na pauzu je otišao sa dvocifrenom prednošću (+10). Do kraja je turski tim sačuvao stečenu prednost i na kraju trijumfovao rezultatom 90:85.

Ova pobjeda je tim kojeg sa klupe predvodi naš Nenad Marković ostavila na prvoj poziciji u grupi.

EuroChallenge, grupa L:

Trabzonspor - Enisey 90:85

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.