"Što sam tu naučio pomoglo mi je na drugoj strani svijeta"

Teletović o svom nekadašnjem klubu iz Vitorije

"Što sam tu naučio pomoglo mi je na drugoj strani svijeta"

E. Čaušević

Bh. košarkaš Mirza Teletović priprema se za novu sezonu NBA lige u kojoj će braniti boje Milwaukee Bucksa.

Teletović se prethodnih dana nalazi u Vitoriji gdje je živio nekoliko godina kada je nastupao za tadašnju Caju Laboral, a sadašnju Saski Baskoniju. Bh. košarkaš je razgovarao sa španskim novinarima o situaciji u njegovom bivšem klubu, te je otkrio da je igrajući u Španiji naučio mnogo toga.

"Ono što sam naučio ovdje pomoglo mi je na drugoj strani svijeta u NBA ligi. Nosi zaista prelijepe uspomene iz Vitorije i uvijek volim da dođem ovdje na odmor. Navijači u Baskoniji su nevjerovatni i uvijek su šesti igrač ekipe. Vjerujem da ću se jednog dana vratiti ovdje", rekao je Teletović.

Baskonia je prije dva mjeseca odlučila da promijeni trenera, a na klupu ovog kluba stigao je nekadašnji košarkaš Pablo Prigioni. Upravo je u ovom klubu Prigioni završio svoju karijeru, ali proveo i najbolje dane svoje karijere. Teletović je imao priliku da igra s njim, te je priznao da je on pravo rješenje za trenersko mjesto njegovog bivšeg kluba.

"Prigioni je sjajan čovjek sa odličnim karakterom. Toliko godina je u košarci i mislim da momci mogu mnogo da nauče od njega. On posjeduje sve ono što treba ovoj ekipi. Kao igrač je bio sjajan i siguran sam da će kao i trener da uspije", rekao je bh. košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi