Stotka Reala za novo finale protiv Barce

Španski kup

Stotka Reala za novo finale protiv Barce

E. Škorić

Košarkaši madridskog Reala igrat će finale Kupa Španije protiv Barcelone.

Barca je bez većih problema savaldala Unicaju u prvom polufinalu, a još lakše je do finala stigao sastav Reala.

Madriđani su briljirali u drugih 20 minuta, dok su u prvom dijelu "zapinjali". Joventut je vodio 26:24 nakon prve dionice, te 52:46 na poluvremenu, ali se sve prelomilo u trećoj četvrtini.

Kraljevi su ubacili 25 poena, dok je Joventut ubacio svega osam poena i tu se odlučio pobjednik. Real je na kraju slavio rezultatom 100:83.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sergio Llull je ubacio 19 poena, Sergio Rodriguez 15, Rudy Fernandez 12, a Felipe Reyes 11 poena. Na drugoj strani Savane sa 14 poena bio najefikasniji, dok je Suarez ubacio 13. 

Finale između Barce i Reala igra se sutra u 19 sati u dvorani na Kanarskim ostvrima. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.