Stoudemire: Sada moramo paziti i na Odoma

Uoči druge utakmice finalne serije Zapada

Stoudemire: Sada moramo paziti i na Odoma

Lamar Odom je u prvoj utakmici finalne serije Zapada protiv Phoenixa, po ko zna koji put, pokazao da se radi o igraču najviše klase. Sa 19 poena i 19 skokova bio je prevaga na strani Lakersa protiv Sunsa (128:107).

Nakon utakmice svi su imali samo riječi hvale na račun igre Lamara Odoma. Najbolji igrač Sunsa, Amare Stoudemire, rekao je kako je to bila sretna večer Lamara Odoma, dok su pohvale na njegov račun uputili trener Phil Jackson i suigrač Derek Fisher.

„Ne žilim da umanjujem njegov učinak, ali zbilja je imao sretnu prvu utakmicu. U drugoj utakmici ćemo morati mnogo bolje da ga čuvamo. Mislim da sam bio fokusiran na Gasola i Bynuma, što je on odlično iskoristio i uhvatio 19 skokova. Sada znamo da oni imaju tri igrača sposobna da dobro skaču. Moramo odraditi bolji posao na njima“, kaže Amare Stoudemire uoči druge utakmice večeras u Staples Centru.

„Nadam se da ću imati još jednu sretnu večer. Moje je da izađem na parket i odigram što god se od mene zahtjeva. Pokušavam da budem što efikasniji u run and gun igri, radim samo male stvari. Uhvatim loptu blizu koša i stavim je unutra“, odgovara Lamar Odom Stoudemireu.

„U sportskom žargonu se kaže da svaki sportista gradi svoju sreću. Mislim da je Lamar bio samo agresivan kada je ušao u igru i pokušao je da pomogne timu što je bolje mogao. U početku je pogodio nekoliko otvorenih šuteva i sve se dobro posložilo. Driblao je, šutirao, skakao, njegova kompletna igra u napadu je bila na visokoj razini“, hvalio je Odoma Phil Jackson.

Najzanimljiviju izjavu je dao veteran u redovima Lakersa, Derek Fisher.  Derek Fisher, koji je u mnogim stvarima imao sličnu karijeru Odomovoj, klupskog suigrača uporedio je sa legendarnim članom Rolling Stonesa, Mickom Jaggerom.

„Kada je Larry King pitao Micka Jaggera zašto su Rolling Stones uspješni tako dugo, Mick je odgovorio da je očigledno da tu ima malo i sreće. Ali, kada ste dobri toliko godina, onda sreća povremeno sama dođe. Ako hoćete da kažete da je Lamar imao sreće jednu večer, preporučiću vam da provjerite da je znao imati 19 poena i 19 skokova nekoliko puta u toku sedmice“, rekao je Derek Fisher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti