Sulejmanović i Omić sa Olimpijom osvojili Kup Slovenije

Sulejmanović i Omić sa Olimpijom osvojili Kup Slovenije

M. Šljivak

Košarkaši Union Olimpije osvojili su Kup Slovenije nakon što su u večerašnjem finalu u Celju savladali Helios Domžale rezultatom 73:61.

Tim iz Domžala je odigrao jako dobru prvu dionicu koju su dobili 17:16, ali je kvalitetniji sastav Olimpije već do poluvremena uspio stvoriti dvocifrenu razliku. Dobila je Olimpija drugu četvrtinu 23:11, te su na poluvremenu imali 11 poena prednosti 39:28.

Helios se uspio još jednom vratiti u utakmicu. Treću dionicu su dobili 23:17, te su sa samo pet poena zaostatka ušli u posljednjih deset minuta susreta 56:51. Ipak, Olimpija je u posljednjoj dionici ponovo pojačala ritam, pa su ovaj dio igre riješili u svoju korist 17:10, za konačnu pobjedu od 12 poena prednosti.

Dino Murič je sa 16 poena predvodio Olimpiju, a on je ponio i titulu MVP-a turnira. Alen Omić je ubacio 12 poena, dok Emir Sulejmanović nije odbio priliku za igru. Nikola Gačeša je kod Heliosa ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.