Sulejmanović sjajan, ali Cibona ponovo poražena

Liga prvaka za košarkaše

Sulejmanović sjajan, ali Cibona ponovo poražena

E. Škorić

Košarkaši Cibone, koju s klupe vodi bivši  bh. selektor Damir Mulaomerović, doživjeli su i treći poraz u grupi D Lige prvaka.

Cibona je nakon Tenerifea i Mege poražena i od Avellina. Italijanski tim je u Zagrebu slavio u neizvjesnoj završnici sa 84:83.

Dosta izjednačena je bila igra u Zagrebu, često su se ekipe smjenjivale u vodstvu, ali Avellino je na kraju izašao kao pobjednik.

Najraspoloženiji u poraženom timu bio je Johnson sa 22 poena, a bh. reprezentativac Emir Sulejmanović ubacio je 16 poena uz tri skoka i jednu asistenciju, te šut iz igre 6/8. Poen manje je ubacio Šakić.

Thomas je vodio Avellino do trijumfa sa 22 poena, dok je Leunen dodao 16, a dvocifreni su bili još Green sa 11 i Randolph sa 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi