Sunsi uzvraćaju udarac

NBA Playoff

Sunsi uzvraćaju udarac

Nakon dvije pobjede Lakersa u LA-u finalna serija Zapadne konferencije se preselila u Phoenix. U prvoj utakmici u glavnom gradu Arizone slavio je Phoenix sa 118:109 i smanjio seriju na 2-1.

Treća utakmica je bila potpuno drukčija od prve dvije koje su Lakersi dobili u velikom stilu. Alvin Gentry je postavio 2-3 zonu koja je donijela rezultat. Bryant i Gasol su odigrali prema očekivanju, ali ovaj put je izostala podrška ostalih igrača Lakersa. Kod Phoenixa su proradili oni igrači koji su bili loši u prve dvije utakmice i pobjeda nije mogla izostati.

Amare Stoudemire je u prve dvije utakmice prozivan da je igrao bez imalo volje da pomogne timu, a onda je iz inata zaigrao i ubacio 42 poena, te postao prvi igrač nakon Hakeema Olajuwona 1986. godine koji je Lakersima u doigravanju ubacio 40 i više poena. Amare je pored 42 poena, što mu je rekord karijere po broju datih poena u doigravanju, imao i 11 skokova.

„Nikada ne možete dovesti u pitanje moje zalaganje i volju da pomognem timu. Upravo moja volja jedan je od razloga što sam istrajao u brojim povredama i vrijedno trenirao svakog ljeta kako bi bio što bolji. Moja želja za igrom u svakoj utakmici na najvišem je nivou“, rekao je poslije utakmice prvi igrač Sunsa.

Pored Amarea sjajnu utakmicu je odigrao i mladi Robin Lopez, koji je nakon pauze od skoro tri mjeseca zbog povrede leđa počeo podsjećati na igrača iz koledž dana. Robin je odigrao 31 minutu i postigao 20 poena uz odličan procenat šuta iz igre 8/10. Jason Richardson je ubacio 19 poena, a Steve Nash je dodao 17 poena i 15 asistencija.

Kobe Bryant je bio najbolji igrač Lakersa sa 36 poena, 11 asistencija i 9 skokova, Pau Gasol je dodao 23 poena i 9 skokova, Derek Fisher 18 poena i 5 skokova, Ron Artest 12 poena i 6 skokova. Lamar Odom je dobro počeo, ubacio je 10 poena i uhvatio 6 skokova,, ali je brzo šao u problem s ličnim greškama. Andrew Bynum je odigrao samo osam minuta, ali zbog povrede nije mogao više i njegov nastup u četvrtoj utakmici je pod velikim znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.