Suspendovan KK Partizan!

Zbog neizmirenih dugovanja

Suspendovan KK Partizan!

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon odlučio je suspendovati KK Partizan zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Ova odluka došla je samo dan prije posljednjeg kola Super lige Srbije, a osim Partizana suspendovani su i KK Vršac te KK Spartak.

"U skladu sa odredbama Propozicija takmičenja KLS 2016/17, usvojenim na sjednici Skupštine Udruženja klubova KLS od 30. avgusta 2016. godine, donosim sljedeću odluku - zbog neizmirenih finansijskih obaveza suspenduju se sljedeći klubovi: KK Vršac, KK Partizan NIS i KK Spartak, shodno članu 67 stav 1 Propozicija takmičenja", navodi se u saopštenju direktora Košarkaške lige Srbije. 

Ipak, Partizan i ostali suspendovani klubovi moći će igrati svoje mečeve ovog vikenda, ali njihovi rezultati neće biti uneseni prije nego što ne izmire svoja dugovanja, a Deleon je poručio da iznosi dugovanja nisu prveliki i da vjeruje da će se suspenzije ubrzo ukinuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti