Suspenzija za poznate sudije
Foto: EPA

Belošević i Peternico suspendovani

Suspenzija za poznate sudije

M. Šljivak

Jedan od najboljih košarkaških sudija Evrope Ilija Belošević suspendovan je od strane Eurolige.

Belošević je, zajedno sa italijanskim sudijom Carmelom Paternicom, dobio suspenziju zbog lošeg suđenja u meču doigravanja između Baskonije i CSKA.

U trećem meču ovih timova ovaj sudijski par je imao nekoliko loših odluka. Prvo su propustili da dosude čist prekršaj nad Shaneom Larkinom pri šutu za tri poena, a zatim su pred sam kraj meča dosudili igranje nogom Adamu Hangi, koje nije postojalo.

To je na kraju koštalo španski tim. Izgubili su u trećem meču od Moskovljana i ostali su bez plasmana na Final Four. Baskonia je potom uložila žalbu, a rukovodstvo Eurolige je suspendovalo ovaj duo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Suspenzija Beloševića i Paternica znači i da oni neće biti u izboru za sudije na završnom turniru u Istanbulu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi