Šutem u zadnjoj sekundi Portland savladao Spurse
Foto: EPA

Noah Vonleh donio pobjedu Trail Blazersim

Šutem u zadnjoj sekundi Portland savladao Spurse

Portland Trail Blazersi su u super neizvjesnoj utakmici savladali San Antonio Spurse rezultatom 99:98.

Utakica u kojoj ni jedna ekipa nije uspjela ostvariti osjetniju prednost ušla je veoma zanimljivu završnicu, a iako je San Antonio pred sami kraj imao, koliku toliku, prednost, Teksašani je nisu uspjeli zadržati, a Portland je slavio i to košem Noaha Vonleha u zadnjoj sekundi utakmice. Trail Blazersi su uspjeli izigrati odbranu Spura te je Vonleh ostao sam ispod koša i poentirao za veliko slavlje u Moda Centru.

Najefikasnij u pobjedničkoj ekipi je bio Shabazz Napier sa 32 postignuta poena, šest skokova i pet asistencija, dok je u San Anotniju 18 poena ubacio Kawhi Leonard.

Vrijedi napomenuti da je Portland igrao bez prvih zvijezda Lillarda i McColluma, a da su u ekipi San Antonija ograničenu minutažu imali Leonard i Aldridge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi