Sutjeska i Olimpija igraju ABA ligu

Nakon povećanja broja klubova

Sutjeska i Olimpija igraju ABA ligu

S. Bošković

Određeni su timovi koji će učestvovati u predstojećoj sezoni regionalne ABA lige.

Sve dileme, ako su iste uopće i postojale su otklonjene su danas kad je na zvaničnom sajtu lige potvrđeno 14 klubova koji će se takmičiti.

Novom, proširenom formatu, pridružit će se Olimpija iz Ljubljane, koja je dobila wild card, te Sutjeska koja je platila kotizaciju u visini od 150.000 eura.

Prošle sezone učestvovalo je 12 timova, dok je ove godine liga proširena na 14 gdje su se otvorila dva nova mjesta, od toga se znalo da će jedno pripasti klubu iz Ljubljane.

Posljednji učesnik trebao se birati između Kumanova, Širokog, Jollyja iz Šibenika, te Sutjeska. Ipak, prva tri tima su odustajala jedan za drugim zbog financijskih problema. Plan je bio da sva četiri tima uplate kotizaciju od 150.000 eura, a u slučaju da budu poraženi novac bi im bio vraćen.

Sutjeska je jedina uplatila novac i tako automatski stekla pravo nastupa u novoj sezoni regionalne ABA lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.