Suton odveo Spartanse na Final Four
Goran Suton

NCAA košarkaška liga

Suton odveo Spartanse na Final Four

Nakon odigranih regionalnih finala američke NCAA košarkaške lige, poznati su svi učesnici Final Foura. Sarajlija Goran Suton predvodio je najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira.

Michigen State Spartansi su neočekivano lako savladali Louisville rezultatom 64:52 i tako se plasirali među četiri najbolje ekipe američke univerzitetske košarke.

Ponajbolji igrač Spartansa ove sezone je Bosanac Goran Suton, rođen 1985. godine u Sarajevu. Robusni je centar Louisvilleu ubacio 19 poena, imao deset skokova, a podijelio je i četiri blokade, te sasvim zasluženo dobio naslov igrača utakmice.

Spartansi će u Final Fouru snage u subotu odmjeriti sa Connecticutom, dok će se u drugom susretu sastati North Carolina i Villanova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.