Suze Pierca za kraj - Istina otišao u penziju
Foto: EPA

Legendarni Pierce okačio patike o klin

Suze Pierca za kraj - Istina otišao u penziju

D. Rakanović

Paul Pierce sinoć je odigrao posljednji meč u svojoj karijeri nakon što su njegovi Clippersi poraženi u majstorici od Utaha rezultatom 104:91.

Pierce je početkom sezone najavio da će na kraju sezone okačiti patike o klin, a sinoć je posljednji put izašao na parket. 

Istina, kako mu je nadimak,  je u porazu svoje ekipe postigao šest poena, uz tri skoka, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu za 22 minuta. 

Nakon utakmice Pierce nije krio emocije te je zaplakao zbog oproštaja od košarke.

"Teško je kada ne ostvarite zacrtane ciljeve. Svake godine postavite cilj da budete šampion, ja sam 19 godina u ligi, tako da sam morao da progutam 18 gorkih pilula. Ali na kraju, sretan sam što sam bio dio svega ovoga, što sam mogao da se takmičim sa ovim momcima, veoma cijenim njihov rad. Ovo je bila jedna zabavna vožnja", rekao je Pierce.

Ovaj 39-godišnji košarkaš je 2008. godine bio šampion sa Boston Celticsima. U NBA ligu je upravo došao u Celticse koji su ga kao 10. pik izabrali 1998. godine.  Osim za Boston igrao je za Brooklyn Netse (2013/14), Washington Wizardse (2014/15) i LA Clipperse (2015/17).  Deset puta bio je izabran u All-star tim.

Pierce je karijeru završio sa prosjekom od 19,7 poena po utakmici, 5,6 skokova, 3,5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi