Sve miriše na devedesete: Navijači ponovo u službi politike

Neobičan transparent navijača Partizana

Sve miriše na devedesete: Navijači ponovo u službi politike

Transparent navijača Partizana u košarkaškoj utakmici protiv AEK-a podsjetio je na devedesete godine u bivšoj Jugoslaviji.

Za vrijeme devedesetih, kada je bjesnio rat na  našim prostorima, navijačke skupine vodećih klubova su na tribinama vodile raznohuškačke politike. Da tome nije došao kraj moglo se vidjeti i sinoć na utakmici Lige prvaka između Partizana i AEK-a na kojoj je istaknut transparent vezan za prošlonedjeljnu političku krizu u susjedstvu.

Transparent s natpisom "Za čast, potomke i zemlju svoju, srpska djeca stajaće u stroju" se nadovezao na slučaj kada je voz iz Beograda spriječen da uđe u Kosovsku Mitrovicu. Zanimljivo je to da je zvanična sirena u hali svirala oko pola minuta umjesto uobičajenih sekund ili dva, a prisutnima je ostalo nejasno da li je to učinjeno namjerno kao poziv "u stroj" koji se pominje u paroli navijača.

Podsjećanja radi, košarkaši Partizana su u 13. kolu Lige prvaka poraženi od AEK-a rezultatom 65:69, čime su se udaljili od druge pozicije na tabeli. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi