Šveđani ispustili ogromnu prednost protiv Estonije

Rival naše selekcije poražen

Šveđani ispustili ogromnu prednost protiv Estonije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Švedske poražena je u pripremnom meču od Estonije rezultatom 77:72.

Tim Vedrana Bosnića ima za čim da žali u ovom duelu. Imali su čak 19 poena razlike u jednom trenutku, ali na kraju su doživjeli poraz.

Švedska je odlično odigrala u prvom poluvremenu. Nakon prve dionice imali su sedam poena prednosti (25:18), da bi sredinom igre u drugoj četvrtini otišli na plus 19, 42:23.

Ipak, u posljednje nešto više od četiri minute prvog dijela Estonija dopušta Švedskoj samo dva poena. Vraćaju se u igru, ali Šveđani na odmor odlaze sa dosta dobrih 10 razlike, 45:35.

Nastavak meča donosi mnogo bolju igru Estonaca. Dominirali su na parketu i na kraju dolaze do velikog preokreta i pobjede u ovom duelu.

Do trijumfa ih je vodio Kristjan Kitsing sa 18 poena, a Erik Keedus je dodao 15.

Kod Švedske Ludvig Hakanson je ubacio 13, Nicholas Spires je ubacio poen manje, dok su sa po 11 poena meč završili Lindqcist i Eriksson.

Podsjetimo, selekcija Švedske je protivnik bh. selekciji u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ovo im je drugi poraz u pripremnim mečevima. Prethodno su dva puta igrali protiv Holandije i u ovim susretima su ostvarili pobjedu i poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi