Švedska se ne šali: Lagano pobijedili gruzijske zvijezde

Pobjeda Švedske

Švedska se ne šali: Lagano pobijedili gruzijske zvijezde

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Švedske pobijedila je u prijateljskom susretu Gruziju rezultatom 73:60.

Protivnik naše selekcije u kvalifikacijama, koji se označava kao autsajder, odigrao je sjajnu utakmicu i na kraju su sasvim zasluženo slavili pobjedu.

Dosta izjednačena utakmica je viđena u ovom duelu. Švedska je nakon prvog poluvremena imala pet poena prednosti (38:33), ali su Gruzijci konstantno bili u igri.

Međutim, posljednja dionica je odlučila pobjednika. Odličnom odbranom Šveđani su limitirali Gruziju na osam poena (17:8), te su zvijezde ove selekcije predvođene Zazom Pachulijom doživjele poraz.

Tobias Borg je predvodio Švedsku sa 18 poena, Hakanson je dodao 13, dok je kod Gruzije Zaza Pachulia ubacio 15 poena.

Prijateljski meč:

Švedska - Gruzija 73:60 (22:18, 16:15, 18:19, 17:8)

Švedska: Borg 18, Hakanson 13, Czerapowicz 11, Lindqvist 10, Massamba 7, Engstrom 7, Kjellbom 2, Gaddefors 2, Spires 2, Pita 1, Person, Pahlmblad.

Gruzija: Pachulia 15, Tsintsadze 13, Sanadze 10, Burjanadze 9, Sanikidze 7, Shermadini 4, Dixon 2, Lezhava, Zakradze, Boisa, Bekauri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi