Svi klubovi jednoglasno uz ABA ligu

Održan sastanak u Beogradu

Svi klubovi jednoglasno uz ABA ligu

E. Čaušević

Sastanak čelnika ABA lige održan je večeras, a na njemu je jednoglasno odlučeno da svi klubovi daju podršku ovom regionalnom takmičenju.

Na sastanku je zaključeno da je stav klubova i čelnika ABA lige da i dalje nastupaju u takmičenju, bez obzira da li će dobiti kazne ili suspenzije od strane FIBA-e. Klubovi su ponovo dali podršku takmičenju u Euroligi i Eurokupu, dok je jedina Cibona uz FIBA-in prijedlog Lige prvaka.

"Dosta se špekulisalo posljednjih dana o budućnosti ABA lige, ali mi smo jedinstveni bez obzira šta se priča. Imamo jednu stabilnu finansijsku situaciju i nadam se da će ona biti u narednim godinama još bolja. Od svih klubva smo čuli da im je najvažnije igrnje u ABA ligi", rekao je predsjednik ABA lige, Dragan Bokan.

Također, Bokan je dodao da će uskoro poslati pismo svim nacionalnim savezima kako bi zajedno razmotrili situaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti