Svi parovi NBA doigravanja
Foto: EPA

Regularni dio sezone završen sinoć

Svi parovi NBA doigravanja

M. Šljivak

Regularni dio NBA lige završen je sinoć i sada nam tek slijede ona prava uzbuđenja u doigravanju za prvaka.

Za NBA prsten će se boriti 16 timova, po osam iz Istočne i Zapadne konferencije, a naslov najboljeg tima brane Cleveland Cavaliersi.

Doigravanje počinje već u noći sa subote na nedjelju. Nekoliko je zaista interesantnih duela, a možda i najinteresantniji se igra između Houston Rocketsa i Oklahoma City Thundera, gdje će na suprotnim stranama biti kandidati za najboljeg košarkaša u sezoni, James Harden i Russell Westbrook.

Aktuelni prvak Cleveland je regularni dio sezone završio kao drugi tim istoka. Za protivnika će imati uvijek neugodne Indiana Pacerse, a mjestu u doigravanju su našla i oba bh. košarkaša.

Mirza Teletović će s Milwaukee Bucksima u play offu igrati protiv Toronto Raptorsa, dok Portland Trail Blazersi za koje će igrati Jusuf Nurkić, ima zaista težak zadatak protiv najboljeg tima lige Golden State Warriorsa.

Doigravanje dakle počinje u noći sa subote na nedjelju, a parovi su sljedeći:

ISTOK:

Boston - Chicago

Cleveland - Indiana

Toronto - Milwaukee

Washington - Atalanta

ZAPAD:

Golden State - Portland

San Antonio - Memphis

Houston - Oklahoma

LA Clippers - Utah

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije