Svi poeni Isaiaha Thomasa
Foto: EPA

Rekordna noć košarkaša Boston Celticsa

Svi poeni Isaiaha Thomasa

Boston Celticsi su na svom parketu savladali Washington Wizardse rezultatom 129:119 nakon produžetka. A u ovom susretu smo mogli gledati sjajan duel najvećih zvijezda obje ekipe, Isaiaha Thomasa i Johna Walla.

Wall je briljirao postigavši 40 poena, uz 13 asistencija i po tri skoka, blokade i ukradene lopte. Ipak, pobjeda je pripala Thomasu i njegovim Celticsima. On je u fantastičnoj partiji ubacio 53 poena, a poenima je dodao i po četiri skoka i asistencije, te tri ukradene lope.

Playmaker Bostona je u odlučujućim momentima za svoju ekipu, zadnjoj četvrtini i produžetku postigao čak 29 od svoja 53 poena, dok je čitava ekipa Wizardsa za to vrijeme ubacila 30 poena.

Ova 53 poena ujedno predstavljaju i play-off rekord karijere Thomasa, dok je ovaj učinak drugi najbolji u play-off historiji slavnih Celticsa. Na listi najboljih učinaka na jednoj play-off utakmici igrača Bostona, ispred Thomasa je samo John Havlicek koji je 1973. ubacio 54 poena. 

Isaiah Thomas je sinoć postigao najvieše poena u jednoj play-off utakmici NBA lige, još od kada je legendarni Iverson 2003. godine ubacio 55.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi