Svi uz FIBA

Rusi, Litvanci i Grci ne žele suspenzije

Svi uz FIBA

M. Šljivak
Teme:

Nakon što je FIBA zaprijetila košarkaškim savezima kako će ih izbaciti s Evropskog prvenstva ako njihovi klubovi zaigraju u Euroligi i Eurocupu, Savezi širom Starog kontinenta staju uz krovnu košarkašku kuću.

Prvi je reagovao KS Litvanije. Oni su suspendovali slavni Lietuvos Rytas iz prvenstva, jer se ovaj klub odlučio da zaigra u Eurocupu, te im je uslijedila suspenzija.

Grci su također stali na strani FIBA. Rukovodstvo KS Grčke odlučio je da ne podrži nijedan sporazum sa ECA i da se prikloni FIBA, te iako su velikani Panathinaikos i Olympiacos najavili igranje u Euroligi, spremni i njih suspendovati zarad reprezentacije.

Također, KS Rusije se odlučio na isti potez. Prvi čovjek ovog Saveza Andrei Kirilenko potvrdio je ovu odluku, a očekuje se i da ostali stanu uz FIBA, te će tako Euroliga vjerovatno ostati bez velikog broja kvalitetnih timova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi