Svjetski prvak se ponovo aktivirao
Pepu Hernandez ima težak zadatak u Badaloni

ACB liga

Svjetski prvak se ponovo aktivirao

Nakon skoro pet godina pauze, košarkaškom radu se vraća Pepu Hernandez, čovjek koji je kao selektor osvojio naslov svjetskog prvaka sa reprezentacijom Španije u Japanu 2006. godine.

Pepu Hernandez je preuzeo klupu DKV Joventuta kojeg će voditi do kraja ove sezone. Odlaskom Ricky Rubija, ekipa iz Badalone je zapala u veliku krizu, a zadatak za novog trenera biće da Joventut uvede u doigravanje ACB lige.

Nakon loših rezultata kluba u domaćoj ligi, uprava kluba iz Badalone odlučila je dati otkaz dosadašnjem treneru Alfonsu Alonsu. Vruća klupa španskog velikana od sada pripada čovjeku s velikim imenom.

Pepu Hernandez je najveću slavu stekao u madridskom Estudiantesu kojeg je vodio punih 11 godina. 2010. godine je osvojio Kup Kralja, a četiri godine kasnije je proglašen najboljim trenerom u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.