Syracuse preokretom do pobjede, favoriti bez problema

Poznati učesnici Elite Eighta

Syracuse preokretom do pobjede, favoriti bez problema

M. Šljivak

Još četiri meča na Sweet Sixteenu NCAA lige odigrana su sinoć, a do pobjeda i prolaza među osam najboljih su došli Virginia, Notre Dame, Syracuse i North Carolina.

Virginia je bez većih problema savladala Iowa State 84:71. Cavaliersi su imali sjajnu noć i nezaustavljivog Georgesa Nianga, koji je najzaslužniji za pobjedu Virginije. Meč je završio s 30 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani Anthony Gill ubacio 23 poena.

Najzanimljivije je bilo u meču između Syracusea i Gonzage. Na kraju je pobjedu odnio Syracuse 63:60, iako su Bulldogsi imali prednost gotovo cijelim tijekom meča.

Na samom uvodu bilo je plus 10, vraćao se Syracuse konstantno i na odmor je otišao sa samo poenom zaostatka (29:28). Uspio je Orange i povesti, ali je Gonzaga predvođena sjajnim Kyleom Wiltjerom i Domantasom Sabonisom uspjela da vrati prednost.

Kada su došli na plus devet, činilo se kao da je kraj za Syracuse, no oni su napravili preokret. Pogađali su kad je trebalo i na kraju je Tyler Lydon potvrdio pobjedu Syracusea sa linije bacanja.

Michael Gibinije je za pobjednički sastav ubacio 20 poena, Trevor Cooney je dodao 15, dok je na drugoj strani Sabonis imao double-double učinak od 19 poena i 17 skokova, a Kyle Wiltjer je ubacio 23 poena.

North Carolina bez većih problema je savladala Indianu 101:86, te je očekivano prošla među osam najboljih.

Tar Heelse su do pobjede vodili Marcus Paige sa 21 poenom, te Brice Johnson sa 20 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Yogi Farrel je ubacio 25 poena.

Među osam je svoje našao i Notre Dame, koji je sa 61:56 pobijedio Wisconsin.

U narednim danima se igra Elit Eight faza, a sastaju se Kansas - Villanova, Oregon - Oklahoma, North Carolina - Notre Dame i Virginia - Syracuse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi