Tanjević ne može bez košarke, ima novi posao
Foto: EPA

Crnogorski stručnjak

Tanjević ne može bez košarke, ima novi posao

Bogdan Tanjević, unatoč tome što je objavio kraj trenerske karijere, neće otići iz košarke. 

Čuveni stručnjak je prihvatio poziv predsjednika Košarkaškog saveza Italije Giannija Petruccija da u narednom periodu bude direktor svih košarkaških selekcija ove zemlje, a na novo radno će biti promovisan 6. oktobra. 

"Vjerujem da ćemo sa Tanjevićem ponovo ustati i ratiti snove o velikim rezultatima. Radićemo na stvaranju nove generacije italijanskih košarkaša, na duži period", poručio je predsjednik Košarkaškog saveza Italije. 

Tanjević (70), koji je prije nekoliko dana napustio poziciju selektora Crne Gore, svojevremeno je u Italiji radio s velikim uspjehom. U periodu od 1997. do 2000. godine je vodio Azzure, a 1999. godine je na Eurobasketu osvojio za Italiju posljednju zlatnu medalju na velikim takmičenjima. 

Italijani su inače ovogodišnji Eurobasket završili u četvrtfinalu, gdje su poraženi od reprezentacije Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi