"Tankih" 15 poena LeBrona u sedmom porazu Cavsa

NBA liga

"Tankih" 15 poena LeBrona u sedmom porazu Cavsa

Devet utakmica bilo je na programu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu u noći sa subote na nedjelju. 

Pravu katastrofu na domaćem terenu doživjeli su Pacersi koji su svoj osmi ovosezonski poraz upisali od Sunsa rezultatom 83:106. Goste su do pobjede predvodili Green sa 23 i Thomas sa 16 poena, dok je u redovima Stuckley bio najefikasniji sa 14 ubačaja.

Derbi Floride pripao je Miami Heatu koji je sa 99:92 slavio na gostovanju kod Orlanda. Svi oni koji su gledali utakmicu mogli su vidjeti sjajnu borbu ispod koševa koju su vodi crnogorski centar Nikola Vučević i Chris Bosh. 

Krilni centar gostiju ubacio je svoj rekord u ovoj sezoni, a 14 od ukupno 32 poena na susretu ubacio je u posljednjoj četvrtini. Vučević je s druge strane imao poen više, a uz to je upisao 17 skokova. Ipak, na kraju su gosti bili ti koji su upisali svoju šestu ovosezonsku pobjedu.

Kralj LeBron i njegovi Cavsi se definitivno muče na početku sezone. Svega 15 poena ponajboljeg igrača lige teško da može opravdati epitet ponajbolji, pogotovo kad ekipa igra po sistemu toplo-hladno, bez pravog kontinuiteta. Protekle noći Cavaliersi su upisali svoj sedmi poraz ovo sezone, na domaćem terenu od Toronta poraženi su sa 110:93.

Fantastičan u redovima gostujućeg sastava je bio Williams, koji je ubacio 36 poena, dok je Lowry pridodao 23, uz osam uspješnih asistencija. Jedini kojeg vrijedi izdvojiti u redovima Cavs bio je Kevin Love sa 23 ubačaja za nešto više od 33 minute provedene na terenu. 

Melo je sa 25 poena predvodio Knickse do četvrte pobjede u ovoj sezoni, a ekipa i New Yorka je na domaćem terenu trijumfovala sa 91:83 protiv slabašne Philadelphije, jedinog sastava bez pobjede na počeku nove sezone (13 poraza).

Do teške pobjede stigli su Houston Rocketsi koji su na domaće parketu boli bolji od Mavsa (95:92), dok Kingsi slavili na gostovanju kod Minnesote sa 113:101. Najzaslužniji za pobjedu Kraljeva bili su Cousins sa 31 poenom, te McLemore sa 22 poena.

Washington je za svega pola koša prednosti slavio na gostovanju kod Bucksa (110:111), dok su Pelikani bili bolji od Jazza u gostima (94:106).

Rezultati:
Indiana Pacers - Phoenix Suns 83:106
Orlando Magic - Miami Heat 92:99
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 93:110
New York Knicks - Philadelphia 76ers 91:83
Houston Rockets - Dallas Mavericks 95:92
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 101:114
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 110:111
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 99:87
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 94:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.