Tau bolja od Barce, Teletović izvanredan
Mirza Teletović

ACB liga Španije

Tau bolja od Barce, Teletović izvanredan

A. Beganović

Tau Ceramica na "krilima" našeg Mirze Teletovića, u okviru španjolske ACB košarkaške lige večeras je pred oko 9.000 vatrenih navijača pobjedila Barcelonu i tako se barem donekle osvetila za ispadanje u četvrtfinalu Eurolige.

Mirza Teletović bio je najbolji pojedinac na utakmici. Nakon nešto lošijih partija u posljednje vrijeme večeras je ponovo blistao. Za 32 minute provedene na parketu Teletović je imao učinak od 19 poena. Za 2 poena gađao je 2/5, a za tri 5/9.

Pored Teletovića dobru partiju u dresu Tau Ceramice pružili su Splitter sa 14 i Mickeal sa 13 poena, dok je u Barceloni večeras bolji od ostalih bio Navarro sa 22 poena.

Tau Ceramica – Barcelona 83:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.