Tau bolja od Reala, Teletović solidan

ACB Liga

Tau bolja od Reala, Teletović solidan

Tau Ceramica je u prvom meču polufinala doigravanja savladala Real Madrid rezultatom 91:80, i tako povela sa 1:0 u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Tau Ceramica je od samog početka krenula odlično, dok Real zonom nije mogao ništa protiv raspoloženih šutera Tau Ceramice. Real Madrid je jedino ozbiljan protivnik bio u drugoj četvrtini koju je rješio u svoju korist 19:18, te krajem treće dionice kada se primakao na samo šest poena zaostatka, u ostalim dijelovima meča na parketu je postojala samo jedna ekipa, Tau Ceramica. 

U redovima Tau Ceramice najbolji su bili Igor Rakočević sa 23 poena, Thiago Splitter je dodao 22, a odličnu partiju je pružio i Will McDonald sa 17 poena. Mirza Teletović je za petnaest minuta provedenih na parketu ostvario 8 koševa. U redovima Reala najbolji su  bili Alex Mumbru i Louis Bullock sa po 15 poena.  

Rezultat:

Tau Ceramica – Real Madrid 91:80 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.