Tau Ceramica dvokorakom do polufinala

Tau Ceramica dvokorakom do polufinala

A. Beganović

Nakon što su u prvom susretu četvrtfinala prvenstva Španije košarkaši Tau Ceramice imali velikih problema na svom parketu sa Bilbaom i tek u finišu osigurali pobjedu, večeras je bila neka sasvim druga priča.

Naime, pred 10.500 gledaoca u "Bizkaia Areni", Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića odigrala je izvanrednu utakmicu i na kraju sasvim zasluženo došla do trijumfa (97:76), te tako se plasirala u polufinale.

Mirza Teletović odigrao je vrlo dobru partiju. Na parketu je proveo 26 minuta, i za to vrijeme postigao je 14 poena, te imao tri skoka i jednu asistenciju. Za dva poena Mirza je gađao 1/1,a za tri 4/8.

Pored Teletovića u dresu Tau Ceramice istakli su se Igor Rakočević, koji je postigao 23 poena i Pete Mickeal, koji je večeras ubacio 15 poena.

U dresu Bilbaoa bolji od ostalih bili su Luke Recker sa 19 postignutih poena i Drago Pašalić sa 15 poena.

Pored Tau Ceramice prolaz u polufinale obezbjedila je i Barcelona, koja je u oba meča bila bolja od Pamese, susret između Gran Canarie i Unicaje je u toku, dok Real i Juventud igraju treći meč.

Košarkaško prevenstvo Španije, četvrtfinale:
Bilbao – Tau Ceramica 76:97 (0:2)
Pamesa – Barcelona 55:81 (0:2)
Juventut – Real 82:77 (1:1)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.