Tau i Teletović u TOP 16
Šesta pobjeda Tau Ceramice

Važna pobjeda Efes Pilsena

Tau i Teletović u TOP 16

M. Maksimović

U prvim utakmicama osmog kola koje su odigrane u četvrtak pobjede su ubilježili Tau Ceramica Mirze Teletovića, Efes Pilsen koji je približio drugom krugu 16, dok je svoju prvu pobjedu u Euroleague upisala ekipa Žalgirisa.

Tau Ceramica je u Berlinu stigla do šeste pobjede u osam odigranih kola, ovaj put su Teletović i društvo bili bolji od Albe u Berlinu 73:68. Pitanje pobjednika je riješeno u samoj završnici. Rakočević je ubacio dva bacanja, Splitter je dodao dva poena pa jednu bacanje, a presudni su bili poeni
Mickaela za 73:68. Sa druge strane u toj završnici Wrgiht i Sesay gube dvije lopte.ovom pobjedom Tau Ceramica je izborila plasman u TOP 16.

Mirza Teletović je proveo na parketu 33 minute, ubacio je 13 poena uz 5 skokova. Za dva poena je šutirao 2/4, za tri poena 3/7. Prvo ime u ekipi Tau Ceramice je bio Igor Rakočević sa 22 poena. U sastavu Albe Rashad Wright je utakmicu zaključio sa 17 poena.

Grupa C:
Alba Berlin - Tau Ceramica 68:73

U grupi D pobjedu za plasman za korak bliže TOP 16 fazi takmičenja ostvarili su košarkaši Efes Pilsena, također u gostima kod ekipe Panioniosa. Veliki dio posla su gosti napravili u prvoj četvrtini u kojoj su stvorili velikih 14 poena prednosti (11:25). Bootsy Thornton je u ovu pobjedu Efesa ugradio 18 poena, Kerem Gonlum poen manje dok je Michael Kakiuozis dodao 15. Usamljen u ekipi Panionisa je bio Miroslav Marinos-Raitsevits sa 22 poena uz šut za dva poena 8/8.

Grupa D:
Panionios OT - Efes Pilsen 64:78

Žalgiris je svoju prvu pobjedu u Euroleague ostvario tek u osmom kolu, protiv Prokoma. Iako je Žalgiris u ranoj fazi utakmice prednost 21:12, ali se Prokom serijom 12:0 vratio u igru. Ipak prednost stečenu u završnici treće četvrtine (63:54), košarkaši Žalgirisa su održavali do kraja utakmice i krajnjih 79:68. Paulius Jankauskas je postigao 23 poena, Dainius Salenga 20. Kod Prokoma Patrick Burke 18 poena.

Grupa B:
Zalgiris - Asseco Prokom 79:68

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.