TAU ubjedljiva i bez Teletovića

19. kolo ACB lige

TAU ubjedljiva i bez Teletovića

A. Beganović

Sinoć su odigrane četiri utakmice 19. kola jedne od najačih košarkaških evropskih liga, ACB lige. TAU Ceramica našeg Mirze Teletovića odigrala je sjajno i u gostima je savladala Manresu sa 31 poenom razlike (99:68) u meču u kojem Teletović nije nastupio.

Manresa nije bila dostojan protivnik pa se već nakon prve četvrtine znao pobjednik. Najbolji pojedinac bio je Tiago Splliter sa 24 koša, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Jordi Grimau sa 18 ubačaja.

U meču Estudiantesa i Joventuta prikazana je sjajna igra u kojoj su bolji bili košarkaši gostujuće momčadi. Euroligaš je slavio rezultatom 82:70 zahvaljujući sjajnoj partiji Bogdanovića koji je postigao 23 poena.

ACB liga, 19. kolo
Estudiantes - Joventut 70:82, Unicaja - Cajasol 89:64, Fuenlabrada - Pamesa 77:64, Manresa - TAU Ceramica 68:99.

Poredak
Tau Ceramica 34 boda, Barcelona 26 (susret manje), Unicaja 26, Joventut 26, Real 24 (-).....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.