Teksaški obračun započeo pobjedom Spursa

Spursi poveli protiv Dallasa

Teksaški obračun započeo pobjedom Spursa

M. Šljivak

Ekipa San Antonio Spursa savladala je večeras na svom parketu Dallas Maverickse 90:85 u velikom derbiju Texasa, te su poveli s 1:0 u seriji.

Spursi su bolje otvorili ovaj meč. Od samog početka su nametnuli svoju igru, na koju Dallas nije imao odgovora. U nekoliko navrata je bila i dvocifrena prednost u prvoj dionici, a nakon prvih 12 minuta igre domaći košarkaši su vodili s devet poena prednosti, 21:12.

Serijom od 12:0 Mavsi su otvorili drugu dionicu, te su došli do vodstva od 24:21. Zatim se većim dijelom druge četvrtine igralo koš za koš. Mavsi su imali minimalnu prednost većim dijelom drugog perioda, a na poluvrijeme su otišli s poenom prednosti, 44:43.

Gotovo identična košarka se igrala i u trećoj dionici. Dallas je imao prednost, San Antonio nije dopuštao gostima da se previše odvoje, da bi se u posljednju četvrtinu ušlo s neriješenim rezultatom, 65:65.

Uvodne minute posljednje dionice pripale su Mavsima. Otišli su na 10 poena prednosti na osam minuta prije kraja utakmice 81:71, ali su potom Tony Parker i Tim Duncan preuzeli susret u svoje ruke. 

Gotovo šest minuta Dallas nije postigao poene, serija Spursa je iznosila 15:0, te su domaći košarkaši u završnicu ušli s plus pet, 86:81. Do kraja su prednost i sačuvali, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Tim Duncan je s 27 poena predvodio Spurse, Tony Parker je dodao 21, dok je kod Mavsa Devin Harris ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.