Teletović i Anthony postaju saigrači?
Foto: EPA

Melo u Bucksima?

Teletović i Anthony postaju saigrači?

M. Šljivak

Iako ga već mjesecima američki mediji sele iz New York Knicksa Carmelo Anthony (33) još uvijek je član tima iz Velike jabuke.

Međutim, rukovodstvo Knicksa konstantno pokušava da se riješi glavne zvijezde tima i konstantno traže partnera za razmjenu, iako popularni Melo ima klauzulu u ugovoru po kojoj ga ne mogu trejdovati.

Ipak, navodno je Anthony spreman da se odrekne te klauzule i da napusti tim, a njegove ime se povezuje s mnogobrojnim ekipama. Nije tajna da Carmelo želi u tim u kojem bi mogao doći do naslova prvaka NBA lige i sigurno je da mu se neće svidjeti činjenica da su ga Knicksi ponudili ekipi Milwaukee Bucksa.

Navodno, tim iz New Yorka je spreman da se odrekne prva zvijezde u zamjenu za nekoliko poznatih imena. Najviše se spominje ime Jabarija Parkera, mlade zvijezde Bucksa kojem su povrede već sada uništile dobru karijeru, a pored njega put New Yorka bi mogli John Henson ili Greg Monroe.

Za sada je ovaj potencijalni trejd samo u fazi pregovora. Razgovori su započeli, pa bi Anthony u narednoj sezoni mogao nositi dres ekipe iz Milwaukeeja, zajedno sa bh. košarkašem Mirzom Teletovićem.

Anthony je proteklih šest godina nosio dres Knicksa, a prethodno je igrao osam godina za Denver Nuggetse.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi