Teletović i drugovi odigrali meč za brz zaborav

Indiana iskoristila lošu igru domaćih

Teletović i drugovi odigrali meč za brz zaborav

Brooklyn Netsi i Mirza Teletović pružili su sinoć protiv Indiane partiju kakvu više ne žele ponoviti ove sezone. Pacersi su u Barclays centru pregazili domaće Netse rezultatom 110:85 ponajviše zbog odlične igre u drugom poluvremenu utakmice. 

Nije počelo loše za Brooklyn u čijoj su se startnoj petorci ponovo našli Jack, Karasev i Plumlee dok su sa klupe priliku dočekali Deron Williams i Brook Lopez. U jednom momentu su Netsi vodili i sa 19:11, ali je prvi period igre okončan minimalnom prednošću 23:22.

Indiana u drugoj četvrtini počinje lagano preuzimati stvari u svoje ruke i brzo pravi veliku seriju od 11:0 kada stiže do 38:29. Brooklyn se do kraja vraća i na poluvrijeme odlazi sa -3.

U nastavku utakmice na terenu postoji samo jedan tim a to je Indiana. Treća četvrtina donosi odličnu igru gostiju koji idu i na +14 do kraja ovog perioda igre, da bi početkom posljednje dionice stigli i do prednosti od 21 poena razlike. Do kraja se ona još postepeno penjala a na kraju je konačno iznosila 25 razlike, pošto je meč okončan rezultatom 110:85.

Mirza Teletović pružio je vjerovatno najlošiju partiju u ovoj sezoni. Na terenu je proveo nešto više od 16 minuta za kojih nije uspio pogoditi niti jedan od šest upućenih šuteva ka košu, od kojih su četiri bila za tri poena. Jedino što je Teletović upisao bili su po jedna asistencija i defanzivni skok.

Najsvjetlija tačka u ekipi Brooklyna bio je Jarett Jack koji je za 39 minuta na parketu ubacio 22 poena. Indianu je do pobjede vodila vrlo raspoložena klupa jer su Scola, Allen, Copeland i Watson zajedno ubacili 52 poena. Rodney Stucke je bio prvi strijelac svog tima sa 20 ubačenih poena.

NBA:

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 85:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.