Teletović i Williams nisu mogli sami parirati prvaku

Noć za pamćenje bh. kapitena

Teletović i Williams nisu mogli sami parirati prvaku

E. Škorić

Mizra Teletović odigrao je utakmicu za pamćenje u uvjerljivom porazu Brooklyn Netsa u gostima kod aktuelnog prvaka, ekipe San Antonio Spursa (99:87).

Spursi ne shvataju previše ozbiljno prvi dio regularne sezone NBA lige, no i u takvim okolnostima jednostavno se poigravaju s protivnicima i ostvaruju pobjede. Bilo je i večeras tako. 

Tony Parker, Tim Duncan i društvo bez većih su problema upisali devetu pobjedu, dok su Netsi zabilježili već osmi poraz. Od početka nije ‘mirisalo’ na dobro po Netse.

Spursi su nakon nekoliko minuta imali plus 10 (16:6), a na kraju prve dionice vodili su 25:18. Tijekom druge četvrtine potpuna dominacija domaćih košarkaša, koji su vodili uglavnom sa 17-18 poena prednosti.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 51:36, a moglo je definitivno biti i ubjedljivije da su Spursi to željeli. Uspjeli su samo jednom gosti iz Brooklyna da spuste razliku na jednocifren broj u trećoj četvrtini, kada je rezultat glasio 57:49 i uglavnom zahvaljujući našem Teletoviću.

Prije nego se ušlo u zadnjih 10 minuta igre, Spursi su vodili 79:64. Dobro su počeli zadnju dionicu gosti, ali to im nije pomoglo da dovedu meč u neizvjesnu završnicu. Iako, pet i pol minuta prije kraja, Netsi su došli na ‘samo’ osam poena zaostatka (85:77). I u tim je, naravno, trenucima na parketu bio i naš kapiten.

Teletović je, uz Derona Williamsa, bio najbolji igrač Netsa sa 22 ubačena poena, osam skokova i jednom asistencijom, a na parketu je proveo čak 34 minute, što je svakako ohrabrujuće. Šutirao je 8/14 iz igre uz 4/8 za tri poena.

Williams je ubacio 24 poena uz sedam asistencija, a dvocifren je bio još jedino Joe Johnson sa 12 poena. Očajnu noć imali su Brookl Lopez (6p, 4s, 1a) i Bojan Bogdanović (2p uz 0/7 šut iz igre). Parker je predvodio Spurse sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Kawhi Leonard ubacio 21 uz devet skokova, a Danny Green 19 poena uz sedam skokova. Tim Duncan je ubacio tek sedam poena, ali je zabilježio i isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije