Teletović iznad svog prosjeka, Netsi prekinuli seriju poraza

Teletović 13 poena protiv Pistonsa

Teletović iznad svog prosjeka, Netsi prekinuli seriju poraza

E. Škorić

Brooklyn Netsi su seriju od tri poraza zaustavili sinoć protiv Detroit Pistonsa, pobijedivši rezultatom 110:105.

Netsi su u protekloj noći stigli do 11. pobjede u NBA sezoni i to bez prvih zvijezda Brooka Lopeza i Derona Williamsa. Domaći su bolje otvorili susret u Barclays Centru, pa su poveli 5:0, a ubrzo su vodili i dvocifrenom razlikom (24:13).

Prvih 12 minuta okončano je rezultatom 28:18. Pistonsi su gubili cijelu drugu četvrtinu, doduše uglavnom ispod 10 razlike, da bi na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka (53:51).

U trećoj četvrtini se lider često mijenjao. Čas su vodili Netsi, čas Pistonsi, ali je bilo 83:78 za domaće krajem pretposljednjeg perioda igre. Nakon nekoliko minuta igre u nastavku, Netsi odlaze na 15 razlike (98:83), ali se gosti iz Detroita vraćaju na samo poen zaostatka (106:105).

Penal završnica pripala je domaćinu, koji je sada osmi na Istoku sa omjerom 21-15, a Detroit 13. sa omjerom 5-23. 

Mason Plumlee je sa 21 poenom i 12 skokova bio najefikasniji kod Netsa, dok je 16 poena ubacio Joe Johnson uz sedam asistencija. Jaret Jack je ubacio 15 uz 10 asistencija. Bh. reprezentativac Mirza Teletović igrao je 24 minute, pružio je dobru partiju, ubacivši 13 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Kentavious Caldwell-Pope je u Detroitu ubacio 20 poena, Andre Drummond 18 uz čak 20 skokova, aGreg Monroe 16 poena uz osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije