Teletović: Nisam samo šuter, mogu još mnogo da ponudim
Foto: EPA

Teletović o novoj sezoni

Teletović: Nisam samo šuter, mogu još mnogo da ponudim

M. Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović ušao je u svoju treću NBA sezonu.

Nakon prve sezone u kojoj je dobio skromnu minutažu i druge u kojoj je igrao nešto više, Mirza je kod trenera Lionela Hollinsa konačno dobio jako dobre minute na parketu.

Mirza ih maksimalno koristi, a veliku podršku ima od svoje porodice.

"Spavam dovoljno. Proveo sam ljeto sa reprezentacijom i trebalo mi je odmora. Međutim, moja žena je izuzetno pažljiva, te mi dopušta da se dobro odmorim i da budem spreman za utakmicu", rekao je Teletović, koji je spreman ušao u novu sezonu.

"Spreman sam. Prvu godinu nasam igrao i teško mi je bilo dobiti samopouzdanje u drugoj sezoni. Sada sam potpuno spreman i veoma uzbuđen za novu sezonu", istakao je Teletović, te je dodao:

"Igranje u reprezentaciji mi je pomoglo da se pripremim za sezonu. Radio sam jako naporno i veoma sam uzbuđen zbog ove sezone".

Mirza je pohvalio i trenera Lionela Hollinsa, koji je ovog ljeta preuze Netse

"On je trener s mnogo iskustva. Zna šta želi od igrača, očekuje mnogo i moramo biti mentalno spremni ako želimo igrati", govori Mirza

"Svi znaju da sam dobar šuter, ali postoji još mnogo stvari u kojima sam izuzetno dobar. Radio sam cijelo ljeto i sada sam spreman da ih pokažem", rekao je Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.