Teletović odličan u porazu Phoenixa od Oklahome

Sunsi doživjeli još jedan poraz

Teletović odličan u porazu Phoenixa od Oklahome

E. Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa doživjeli su još jedan poraz u NBA ligi.

Sunsi su sinoć na domaćem parketu poraženi od Oklahome City Thundera rezultatom 122:106. Goste je do pobjede ponovo vodio Kevin Durant koji je Sunsima sinoć ubacio 32 poena, dok je Westbrook dodao 29 poena.

Oklahoma je tokom cijele utakmice imala prednost, a na kraju su slavili sa 16 poena razlike. Gosti su prvu dionicu dobili sa 28:19, da bi u drugoj četvrtini Sunsi bili bolji (38:29).

U drugom poluvremenu Oklahoma je čuvala prednost, a treću dionicu dobili su sa 32:28, dok su u četvrtoj riješili pitanje pobjednika (33:21).

Još jednu dobru partiju u ekipi Phoenix Sunsa odigrao je bh. košarkaš Mirza Teletović koji je upisao 17 poena. Mirza je ubacio šest od 12 pokušaja, a iznenađujuće da je postigao samo jednu trojku iz četiri pokušaja. Teletović je uz 17 poena dodao još jednu asistenciju.

Najefikasniji u ekipi Sunsa bio je Morris koji je Oklahomi ubacio 23 poena, a 20 poena dodao je Len.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi