Teletović odveo Caju u polufinale
Odlična igra Teletovića u baskijskom derbiju

Kup Kralja

Teletović odveo Caju u polufinale

Caja Laboral je treći polufinalista Kupa Kralja čija završnica se igra u Bizkaia Areni u Bilbau. U večerašnjem četvrtfinalnom duelu Caja je bila bolja od domaćeg Bilbao Basketa sa 75:62.

U pobjedi tima Duška Ivanovića ponovo je odličnu utakmicu odigrao naš reprezentativac Mirza Teletović koji je upisao 17 poena i 3 skoka. Posebno je bio raspoložen iza linije 6,25, ubacio je pet trica.

Teletović i San Emeterio su tricama već u na početku utakmice napravili solidnu prednost za Caju koja je nakon deset minuta iznosila plus devet (20:11). U drugom periodu igre Bilbao je na krilima sjajnog Marka Banića iskoristio odmor Teletovića i San Emeterija i smanjio na minus šest (37:31).

Prelomni trenuci utakmice bili su u prvih pet minuta treće donice igre. Do sredine treće četvrtine Caja pravi seriju 16:3 i odlazi na osjetniju prednost. Nakon toga je Ivanovićev tim igrao nešto smirenije i stigao na plus dvadeset. U posljednjih deset minuta Bilbao je malo uspio smanjiti prednost Caje, ali ništa više od toga. Potpuno zaslužena pobjeda tima iz Victorije (75:62).

U timu Caje najbolji je bio Fernando San Emeterio sa 23 poena i 7 skokova, Teletović je ubacio 17, Stanko Barać 12, a Pau Ribas 9 poena. U redovima Bilbaoa najbolji je bio Marko Banić sa 22 poena, a Janis Blum i Jerome Moiso su dodali po 8 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.