Teletović: Pobjeda za drugi krug
Teletović (lijevo) je bio sjajan

Bh. derbi u Euroligi pripao igraču TAU Ceramice

Teletović: Pobjeda za drugi krug

Da je jedan od najboljih krilnih centara Evrope Mirza Teletović potvrdio je u meču 6. kola Eurolige kada je sa 19 poena vodio svoju TAU Ceramicu do pobjede nad Fenerbahče Ulkerom (81:69).
 
 Teletović i kod trenera Duška Ivanovića, kao i kod predhodnika, ima veliku slobodu u igru. Ne libi se da šutira iz svih pozicija u čemu ima i dosta uspjeha. Da krajem trećeg perioda nije zaradio četvrtu ličnu grešku zbog koje se morao čuvati, odnosno preseliti nekoliko minuta na klupu… susret bi  okončao sa 30-tak ubačaja.

“Lijepo je Istanbul napustiti sa pobjedom. Fenerbahče je strašan tim koji je uvijek nezgodan, posebno na svom parketu”, kaže bh. košarkaš i nastavlja: “Vrlo smo loše odigrali prvi dio susreta, posebno u odbrani. To se osjetilo na rezultatu. Čim smo popravili odbrambeni segment ‘otvorilo’ se i u napadu. To smo iskoristili na najbolji način i došli do veoma značajne pobjede koja nam garantuje plasman u drugi krug”, ističe Teletović.

Bogdan Tanjević i Damir Mršić, bh. dvojac u poraženom sastavu, čestitali su protivniku. Ako utjehe u porazu ima, onda bi ona mogla ležati u činjenica da je Mršić sa 16 poena bio prvi strijelac Fenera.

“Bila je ovo teška utakmica. U prvom dijelu smo igrali kako smo se dogovorili, no u nastavku je uslijedio pad. Protiv tima kakva je TAU Ceramica svi igrači moraju dati maksimum. To se nije dogodilo, jer su Mirsad Turkčan i Devin Smith bili prilično bez energije, a Gordan Giriček i Omer Ašik još nisu dovoljno oporavljeni”, prokomentarisao je Tanjević meč u dvorani “Abdi Ipekci”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije