Teletović ponovo dobar u pobjedi Tau

Košarkaška Euroliga

Teletović ponovo dobar u pobjedi Tau

Tau Ceramica je u okviru sedmog kola Eurolige bez većih poteškoća došla do pobjede (101:69) nad ljubljanskom Union Olimpijom.

Ekipa za koju poprilično uspješno nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović, pregazila je slovenačkog premijer ligaša sa 32 poena razlike.

Teletović je ponovo bio više nego dobar. Bh. reprezentativac je proveo u igri 18 minuta i za to vrijeme upisao 13 poena i dva skoka.

Tau Ceramicu je do pobjede predvodio sjajni Will McDonald sa 21 poenom.

Jasmin Hukić je proveo samo pet minuta na parketu za Olimpiju, a nije se upisao u strijelce. Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Miha Župan sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.