Teletović ponovo odličan
Uprkos sjajnoj igri Mirze, Caja je poražen

ACB liga

Teletović ponovo odličan

U utakmicama 23. kola španske ACB lige vodeći klubovi, Barcelona i Real Madrid su upisali nove pobjede, dok je Caja Laboral izgubio važnu utakmicu u borbi za drugu poziciju s Realom.

Od naših igrača u ACB ligi, samo je Ermin Jazvin imao razloga za slavlje, jer je njegova Granada slavila pobjedu. Đedovićev Xacobeo je poražen, dok je Teletović sa 22 poena bio najbolji u porazu Caja Laborala.

Mirza Teletović je ponovo odigrao sjajnu partiju, ali nije imao podršku svojih suigrača, tako da je njegov Caja Laboral doživio poraz na gostovanju kod Gran Canarije rezultatom 86:85. Domaći igrač, Augustine je u posljednjoj minuti promašio četiri slobodna bacanja, a to igrači Duška Ivanovića nisu znali iskoristiti. U timu Caja Laborala je danas debitovao i dojučerašnji igrač Olimpije Vladimir Golubović, koji je upisao 4 poena i 5 skokova. Jaycee Carroll je sa 28 poena bio najbolji kod pobjednika.

Nihad Đedović nije imao veliku minutažu u današnjem porazu njegovog Xacobea od Manrese (80:87). Naš reprezentativac je upisao samo tri poena, a Drago Pašalić i Maxi Stanić sa po 16 poena bili su najbolji u Đedovićevom timu, dok su Roman Montanez sa 17 i Jordi Grimau sa 16 poena predvodili Manresu do pobjede.

U derbiju kola Barcelona je u finišu utakmice savladala Cajasol sa 71:64 na gostovanju u Sevilli. Barcelona danas nije bila na svom nivou, a jedini igrač s dvocifrenim učinkom bio je Juan Carlos Navarro koji je upisao 18 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Duško Savanović s 20 poena.

Real Madrid je na gostovanju kod Alicantea pokazao svoju snagu ostvarivši najubjedljiviju pobjedu u domaćoj ligi ove sezone. Alicante je pao sa četrdeset poena razlike (95:55). Ettore Messina je ravnomjerno raspodijelio minutažu svojih igrača, a od njih dvanaest samo se Prigioni nije upisao u strijelce. Marko Jarić je s 19 poena bio najbolji, Sergio Llull je dodao 16 (4/4 za tri poena), dok je kod Alicantea Urtasun sa 13 poena bio prvo ime.

Gostujuću pobjedu je upisao još jedan Euroligaš, Unicaja Malaga koja je bila bolja od Murcije sa 89:74. Berni Rodriguez je sa 20 poena pokazao da je povreda definitivno preboljena, a Miloš Vujanić sa 21 poenom da je Murcia preslaba ekipa za njegov kvalitet.

Odličnom igrom u prvom poluvremenu Valencia je bila bolja od Fuenlabrade sa 84:71. Već nakon prvih dvadeset minuta igre izabranici Nevena Spahije imali su plus 25 (51:26). Nando De Colo je sa 18 poena bio najbolji pojedinac u redovima Valencije, Nielsen je dodao 15, a Perović 14.

Za iznenađenje kola se pobrinula Granada, koja je sa 86:76 slavila gostujuću pobjedu protiv DKV Joventuta. Joventut je gostima donekle parirao samo u drugoj četvrtini. U pobjedi Granade Ermin Jazvin je učestvovao sa 2 poena i 3 skoka, a Richard Hendrix je bio najbolji sa 20 poena i 9 skokova, dok je kod Joventuta prvo ime bio Clay Tucker koji je ubacio 25 poena.

U ostalim utakmicama nije bilo mnogo iznenađenja. Estudiantes je slavio domaću pobjedu protiv vrlo dobrog Valladolida (89:86), dok je Bilbao bio ubjedljiv protiv Lagun Ara (88:62).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.