Teletović postigao 11 poena, ali promašio šut za pobjedu

Milwaukee poražen od Spursa

Teletović postigao 11 poena, ali promašio šut za pobjedu

Košarkaši Milwaukeeja su sinoć na svom parketu doživjeli tijesan poraz od San Antonio Spursa rezultatom 97:96.

Utakmica je svojim dobrim dijelom bila u rezultatskom egalu, ali je Milwaukee u drugoj četvrtini napravio razliku i na poluvrijeme otišao sa +13 (48:35). Dvocifrenu prednost su domaći održavali i u trećoj dionici, da bi potom San Antonio ubacio u brzinu više.

Gosti su do kraja treće četvrtine smanjili na 73:71, a onda u posljednjoj dionici stigli i do potpunog preokreta. Aldridge je 26 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Spursa od 97:96.

Milwaukee je imao napad za pobjedu, ali je tri sekunde prije kraja šut za tri poena promašio Mirza Teletović.

Bh. reprezentativac je ipak pružio solidnu partiju, s obzirom da je meč završio sa 11 poena za 20 minuta provedenih na parketu. Mirza je imao šut iz igre 4/10, od čega 3/8 za tri poena, a upisao je dva skoka i jednu asistenciju.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Parker sa 23, Antetokounmpo sa 22, Leonard sa 21 i Aldridge sa 18 postignutih poena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi