Teletović potpisao za Phoenix Sunse!

Kapiten ima novi klub

Teletović potpisao za Phoenix Sunse!

E. Škorić

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Mirza Teletović potpisao je za Phoenix Sunse!

Teletović je postao slobodan igrač nedavno. Iako se najavljivao njegov ostanak u Brooklyn Netsima, on se odlučio za promjenu tima.

Bez ikakvih predomišljanja je Teletović prihvatio ponudu Sunsa i odmah potpisao ugovor na godinu dana, prema kojem će zaraditi 5.5 miliona dolara.

Treneru Jeffu Hornačeku bio je potreban u napadu igrač poput Mirze, takozvana pokretljiva i šuterska četvorka.

Dvadesetdevetogodišnji Teletović je je došao u klub samo sat i pol nakon što su Sunsi angažovali centra Tysona Chandlera. Teletović je protekle tri sezone igrao u Netsima, a prošle godine je odigrao 40 utakmica, te je u prosjeku bilježio 8.5 poena i 4.9 skokova po utakmici.

Zbog pronađenih krvnih ugrušaka u plućima Mirza je pauzirao pola sezone, ali se vratio u play-offu protiv Atlanta Hawksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.