Teletović Raptorsima ubacio 20 poena!

Vodio Sunse do pobjede

Teletović Raptorsima ubacio 20 poena!

E. Škorić

Najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović briljirao je u pobjedi Phoenix Sunsa nad Raptorsima u Torontu (107:102).

Teletović je ponovo na najbolji način iskoristio minute na parketu. Iako nije bio ni večeras starter, bio je drugi najefikasniji igrač Sunsa sa 20 poena, dva skoka i jednom asistencijom. Teletović je gađao sedam od devet iz igre, ali je imao šest od sedam šut za tri.

Prvu četvrtinu dobili su Sunsu sa 21:18, a na poluvremenu su vodili 53:49. Krajem treće dionice prednost gostiju iz Phoenixa bila je dvocifrena i iznosila je 11 poena (81:70).

Sunsi su držali vodstvo dobrim dijelom četvrte dionice, ali su Raptorsi uspjeli da se vrate i četiri minute prije kraja dođu do izjednačenja (95:95). 

Imali su Raptorsi i vodstvo, ali je na kraju Phoenix slavio sa 107:102. Osim Teletovića, sjajni su u gostujućem timu bili Bledsoe sa 20, te Knight i Leuer sa po 16 poena.

DeRozan je na drugoj strani ubacio 29 poena uz sedam asistencija, a Carroll 20 poena. Lowry je dodao 17 uz osam skokova. 

NBA:

Toronto Raptors - Phoenix Suns 102:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti