Teletović se sa stilom vratio u Phoenix

Dobra partija bh. košarkaša

Teletović se sa stilom vratio u Phoenix

E. Škorić

Bh. reprezentativac Mirza Teletović odigrao je dobar meč u dresu Milwaukee Bucksa.

Bucksi su u Phoenixu sa 137:112 pobijedili domaće Sunse, a Mirza Teletović je u Talking Stick Resort Areni pokazao da voli igrati protiv bivših timova. 

Teletović je bio drugi najefikasniji igrač Bucksa, pošto je za 24 minute igre ubacio 19 poen uz tri asistencije i tri skoka. 

Ipak, pobjedu Bucksima osigurao je sjajni Giannis Antetokounmpo, koji je ubacio 30 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a Jabari Parker dodao je 18 poena uz devet skokova. 

Kada je riječ o Phoenixu, Booker je bio glavni igrač sa 31 poenom, dok je Chriss dodao 27, a Tucker i Bledsoe po 13 poena.

Što se samog meča tiče, Bucksi su imali već nakon prve dionice 20 poena prednosti (45:25), ali je do poluvremena ta prednost nestala. Domaćim tim primakao se na svega osam poena zaostatka (74:66).

U nastavku utakmice gosti iz Milwaukeeja odlaze ponovo na više od 20 poena razlike i na kraju uvjerljivo dolaze do nove pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi